Beleidsplan 2024-2026
Het Beleidsplan 2024-2026 van Stichting Ride2LiveLife is beschikbaar en is te vinden onder bijgaande link:
Jaarrekening 2022
De jaarrekening van 2022 is opgeleverd door Van Boekel Accountants en Adviseurs. Via onderstaande link is het document in te zien.
Fietsend door het Leven, een boek met 22 waargebeurde verhalen over moed, vriendschap en hoop met een fiets als rode draad. Oprichter van Ride2LiveLife, Ton van den Oetelaar, werd door de schrijver, Inge Wijsman, benaderd en deelde zijn verhaal. Net als vele andere veteranen worstelt hij met de sporen die de oorlog bij hem heeft nagelaten. Illustrator Yvon Zimmer en Inge hebben besloten om de Stichting Ride2LiveLife niet alleen door het verhaal onder de aandacht te brengen van een groot publiek in Nederland en Vlaanderen maar ook om de stichting financieel te steunen met de opbrengst van het boek.
Voor een mooie layout en drukkosten zijn ze een crowdfunding gestart via https://www.voordekunst.nl/projecten/12106-fietsend-door-het-leven. Steun dit mooie project en daarmee onze stichting! Benieuwd naar de verhalen en illustraties? Kijk opwww.overeenrodedraad.nl.
Etappe 5: Mons-Hechtel, de op één na laatste. Over een afstand van 140 km doorkruisen we België tot kort voor de Nederlandse grens. Begonnen met mooi weer en net als gister geëindigd met regen. Aan het einde van de etappe een krans gelegd bij het monument voor de Prinses Irene Brigade in Beringen.
Etappe 4: Amiens-Bergen. Vandaag een etappe van 152 km die eindigt in België, het einde is in zicht! Door mooi glooiend terrein in Noord-Frankrijk, met soms hoge snelheden. Maar ook de gekkigheid van oorlog kwam voorbij: in 50 km een ontelbaar aantal kerkhoven en monumenten van de eerste Wereldoorlog.
Etappe 3: Rouen-Amiens. Een “rustdag” met slechts 115 km maar wel 900 hoogtemeters. Begonnen met een beetje zon, gevolgd door wat regen, maar geëindigd met bewolking en droog. Geen stops met een missie, enkel om bij te tanken, vandaar ook wat weinig foto’s.
Etappe 2: Arromanches-Rouen.
152 km. vanaf het invasiestrand in Arromanches, via Chateau St Côme en Pont Audemer, waar we kransen hebben gelegd bij de monumenten voor de Prinses Irene Brigade. Voor veel mensen een overwinning: 150+ kilometers, 1000+ hoogtemeters, snelle afdalingen en twee mooie overvaarten over de Seine.
Dag 1, de rondrit door een deel van Normandië, met bezoeken aan indrukwekkende plaatsen uit WO-II.
Ride2LiveLife, overtuigd dat samen bewegen bijdraagt aan de aanvaarding van lichamelijke en/of psychische verwondingen en beperkingen, initieert jaarlijks een fietsproject voor Wounded Warriors. In 2018 werd van de Noordkaap naar Doorn gefietst, dit jaar staat 75 jaar bevrijding centraal tijdens de Wounded Warriors Life Ride 2019.
De tocht vangt aan bij Omaha Beach – de befaamdste van de vijf landingsstranden van D-Day op 6 juni 1944 aan de Franse kust. Zes dagen lang wordt er gemiddeld zo’n 140 km per dag gefietst tegen een decor van geschiedenis en bevrijding. Doel, de Generaal-Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot, met het monument waarop de namen van alle gesneuvelde mannen van de Prinses Irene Brigade staan. Op de kazerne komt de tocht ter ere van de Prinses Irene Brigade ten einde en zal het peloton, evenals de Brigade in 1945, worden ontbonden.
Van Halteren gelooft dat er in alles wat ze doen een uitdaging moet zitten. Dat betekent soms een uitbreiding of aanpassing op een bestaand product of iets compleet nieuws. Iets wat niemand ooit eerder heeft geprobeerd. Iets wat ze aanmoedigt om creatieve oplossingen te vinden en wat het vooral uitdagend maakt om te doen.
Van Halteren voelt zich daarom dan ook verbonden met de deelnemers aan de Ride2LiveLife tocht en vindt het belangrijk hen te steunen bij de uitdaging die zij aangaan, tijdens deze rit maar ook dagelijks. Reden voor Van Halteren om als sponsor een bijdrage te leveren aan dit bijzondere evenement.
Het Wounded Warriors Cycling Team. Er is geen groep wielrenners die beter kan verwoorden en laten zien wat de prijs van vrijheid is. En dat het nooit vanzelfsprekend is en mag worden. Dit doen zij tijdens de Freedom Ride op Bevrijdingsdag op 5 mei.
De Wounded Warriors staan tijdens de Freedom Ride altijd samen met de renners van Team Jumbo-Visma in hun rood-wit-blauwe tenues op de voorste rij bij de pelotonstocht. Edwin de Wolf is een van de Wounded Warriors. “Het is een club die is voortgekomen uit een tocht van gewonde veteranen van Doorn naar Sarajevo. De club is niet door defensie zelf opgericht, maar wordt wel van harte ondersteund. We gebruiken sport als middel tot herstel na fysiek en mentaal letsel. We zijn een laagdrempelige wielerclub waar ook niet-defensiepersoneel mag aansluiten. Tegenwoordig hebben we bijvoorbeeld ook politiemensen binnen de club.”
“Wij hebben het één na hoogste offer gebracht om onze omgeving veilig te houden”
“De Freedom Ride is voor deze groep wielrenners een goede en vooral ook belangrijke gelegenheid om te laten zien dat hoe wij nu leven niet vanzelfsprekend is”, vervolgt Edwin. “Wij hebben het één na hoogste offer gebracht om onze omgeving veilig te houden. Bevrijdingsdag viert juist dat feit: dat we vrij zijn om te doen en te zeggen wat we willen.”
Het verschil maken
De Wounded Warriors dragen de zichtbare en onzichtbare sporen van de prijs van vrijheid. Edwin diende in Srebenica als groepscommandant en verloor zijn been nadat hij op een mijn was gestapt. Met één been deed hij mee aan de Invictus Games, de Olympische Spelen voor veteranen uit de hele wereld.
“Vrijheid heeft een prijs en daar moeten we voor blijven vechten”
“Het is een enorm offer, maar je ziet dat we in voormalig Joegoslavië verschil hebben kunnen maken. Het kwaad eindigde niet met de Tweede Wereldoorlog. Het is soms nog steeds heel dichtbij. Wij, want ik spreek altijd in de wij-vorm, hebben met eigen ogen gezien hoe vrijheid ingeperkt kan worden. In Nederland zijn we verwend. We mogen al 75 jaar in ongekende vrijheid leven. Tijdens de Freedom Ride gaan we daarom ook graag de dialoog aan om onder de aandacht te blijven brengen dat vrijheid een prijs heeft en dat we ervoor moeten blijven vechten.”
Jumbo-Visma
Met de pelotonstocht rijden ook enkele profs mee van Team Jumbo-Visma. Onder andere Taco van der Hoorn, Danny van Poppel, Maarten Wynants en Pascal Eenkhoorn fietsen mee. De pelotonstocht van 90 km en de vrije toertochten van 75 en 130 km bezoeken onder andere de Canadese Begraafplaats op de Holterberg. Er vindt daar ook een ceremonie plaats. Verder gaan de verschillende routes door en rond Nijverdal.
Meer dan een toertocht
Deze toertocht is zoveel meer dan enkel een mooi rondje fietsen. Zo wordt er veel gesproken en stilgestaan over vrijheid en kun je het met mededeelnemers hebben over hoe vanzelfsprekend vrijheid is. De Freedom Ride is ook leuk voor gezinnen. Zo is er een recreatieve toertocht van 35 km voor e-bikers en gewone fietsers en kunnen de ‘kleintjes’ na afloop hun favoriete Jumbo-Visma-renner ontmoeten.
bron:
https://www.fietssport.nl/magazine/id/1636/toertochten/freedom-ride
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »