Ontmoet onze deelnemers

Hier vindt u de deelnemers van de “Wounded Warriors Life Ride 2018”. Zij stellen zich kort aan u voor en u kunt hen ondersteunen middels de knop ‘Sponsor mij’.
Alissa Schuijlenburch

Alissa Schuijlenburch

14-03-1997
Hallo, ik ben Alissa. Ik doe mee omdat ik een hersentumor heb gehad en fietsen voor mij ontspanning door inspanning is. Door de schade van de behandeling van mijn tumor heb ik nu soms last van een vol hoofd. Tijdens het fietsen kan mijn hoofd tot rust komen en dit geeft mij energie.
Leon Vink

Leon Vink

18-05-2003
Ik ben Leon, 14 jaar en woon al bijna 3 jaar in Groesbeek bij de Waag en vind het erg leuk om met de Wounded Warriors te fietsen! Het fietsen is voor mij ontspannend en als ik fiets vergeet ik even alles, dit is erg fijn. Ook vind het ik het heel leuk en gezellig om samen met z’n allen weg te gaan en als we met z’n allen wat eten en drinken. Dat jullie dit in juli doen vind ik erg fijn en maakt mij heel bij. Het geeft ons rust in ons hoofd dat jullie met ons fietsen en mijn wens is dat wij dit elk jaar gaan doen. Ik heb er zin in.
Mitchel Touw

Mitchel Touw

18-05-2003
Ik ben Mitchel, ben 17 jaar en woon bij de Waag-rechts in Groesbeek.  Een aantal maanden geleden ben ik benaderd of ik mee wilde doen, dit leek mij meteen heel erg leuk. Het fietsen zorgt ervoor mij voor dat ik mijn woede en energie kwijt kan. Ik vind het fietsen leuk maar ik hou ook van gezelschap, dus het samen fietsen vind ik erg leuk.  In de toekomst zou ik graag beter alleen willen kunnen fietsen zodat ik mijn spanning weg kan ‘racen’. Sommige dingen van vroeger kan ik niet goed verwerken, ik hoop dat het fietsen mij hier in de toekomst bij kan helpen. Ik heb er zin in als het mooier weer wordt en ik kijk er naar uit om naar de Noordkaap te gaan!
Jesse Pol

Jesse Pol

14-05-2003

Ik ben Jesse Pol en  ik ben 14 jaar oud. .Ik woon in het weekend in Herpen  met mijn ouders broer en zus. Door de weeks woon ik op woongroep de Waag in Groesbeek. Ik wil op de Waag graag leren met mijn emoties om te gaan, zodat ik kan gaan wonen op een open groep Het fietsen geeft mij ontspanning in mijn hoofd. Ik heb autisme en heb veel structuur nodig als het niet klopt kan ik vastlopen en wordt ik boos. Het fietsen helpt hierbij om te ontladen van alle spanningen die ik heb. Het mooiste aan der fietstocht lijkt mij het moment dat we met alle deelnemers over de finish komen.  Ik wil op de Waag graag leren met mijn emoties om te gaan, zodat ik kan gaan wonen op een open groep. 

Arico Schepers

Arico Schepers

20-06-1998
Volgt..
Damian Hunia

Damian Hunia

19-10-1998
Volgt..
Jordy Kastermans

Jordy Kastermans

01-09-1996
Volgt..
Chaya Schut

Chaya Schut

01-03-1998
Volgt..
Alican Nakisci

Alican Nakisci

11-08-2003
Ik ben Alican, ik ben 14 jaar oud en ben geboren in Apeldoorn. Nu woon ik op de Waag in Groesbroek. Een aantal maanden geleden ben ik benaderd of ik mee wilde doen, dit leek mij meteen heel erg leuk. Nu vind ik het soms best wel moeilijk, omdat ik het best zwaar vind en ik ben bang dat ik geen 100 km ga halen. Toch blijf ik doorzetten en me best doen om het te halen. Naast het fietsen vind ik het ook heel leuk om samen met iedereen te zijn.  Als ik met de groep fiets  ben ik niet alleen en word ik gesteund door de rest, dit vind ik erg fijn!
Licien Ondaan

Licien Ondaan

20-11-2000
Ik ben Licien Ondaan, 17 jaar en ben geboren in Rotterdam. Ik zit op de Waag in Groesbeek.

Een aantal maanden geleden ben ik benaderd of ik mee wilde doen. Ik denk dat het mij beter helpt om niet aan vroeger te denken  en het leert mij beter om te gaan met anderen. Ik wil mijn Gedrag beter laten tonen en laten zien dat ik goed bezig ben.

Ik blijf tot mijn 18e hier en wil daarom aan mijn toekomst werken zodat ik beter met mijn emoties kan omgaan en niet snel meer boos wordt. Het fietsen zorgt er voor dat ik het zelf, maar ook dat wij het samen kunnen. Samen gaan wij er voor zorgen dat dit één groot succes wordt! Houd rekening met elkaar en geef vuur op!

 Antonie van Herwijnen

Antonie van Herwijnen

Als Bosniëveteraan en één van de grondleggers van het I Can Wounded Warriors Cycling Team ga ik uiteraard deze uitdaging met veel plezier aan. Deze fietstocht symboliseert de lange weg die men heeft te gaan om terug te keren vanuit de eenzaamheid naar huis. De fiets is dan ook een perfect middel om dit te realiseren.
 Grace Eilander

Grace Eilander

Door Alissa heb ik mij opgegeven als vrijwilliger. Alissa is een van de jongeren die meefietst met het project en werkt 2 ochtenden bij mij in de trimsalon. Ze vertelde mij tijdens het werk dat ze ging trainen voor een grote fietsuitdaging. Omdat ik zelf fervent fietser ben, riep ik al meteen dat ik met haar mee wilde. We hebben al flink wat kilometers getraind in weer en wind, ook met de andere jongeren van Pluryn. Het wordt een mooie en bijzondere tocht.
 Conrad van den Broek

Conrad van den Broek

Mijn vriendin kwam vol enthousiasme thuis dat ze van de Noordkaap terug naar Nederland ging fietsen. Maar dat ze niet zonder mij wilde. Omdat ik zelf af en toe met jongeren van Dichterbij (een soortgelijke doelgroep als de jongeren van Pluryn) werk op onze boerderij en doordat ik bij de vrijwillige brandweer wel eens te maken heb met mensen die PTSS hebben opgelopen tijdens onze werkzaamheden, was de klik met dit project er meteen. Zelf ben ik fanatiek fietser. We proberen zo veel mogelijk te trainen met de jongeren en ze voor te bereiden op de bijzondere tocht die we met zn allen gaan maken.
 Gerard Loose

Gerard Loose

Ik ben Gerard Loose, 65 jaar en gepensioneerd politieman. Via collega Jos Hermans ben ik enthousiast gemaakt voor de tocht. Grenzen laten verleggen en vertrouwen opbouwen zodat ze hun werk goed kunnen uitoefenen. Mijn ervaringen toepassen in combinatie met zelf sportief bezig zijn. Dat zijn de redenen om deel te nemen. Het lijkt me een mooie uitdaging om samen met jullie de tocht te volbrengen.
 Jan Willem van de Pol

Jan Willem van de Pol

Ik ben door mijn -inmiddels- maatje Ton van den Oetelaar overtuigd geraakt in de kracht van het project.

Ik geloof in deze “warriors” en hun strijd voor erkenning en zingeving.

Ik geloof in het project en de mensen die er onvoorstelbaar veel energie in steken.

Ik geloof dat fietsen een belangrijke rol speelt in je mentale vitaliteit.

En ik hou erg van het rijden op een fiets.

Voor mij komt alles in dit project op zijn plaats.

John op't Roodt

John op't Roodt

Eigenlijk stap ik hier heel open minded in en wil eigenlijk samen met de deelnemers genieten van de sport in deze omgeving.
Peter Janssen

Peter Janssen

Ik ga iets bijzonders doen, fietsen van de Noordkaap naar Doorn(ride2livelife). Een project waarin deelnemers met een psychische problematiek, zoals PTSS en kinderen met een verstandelijke beperking, voor een extreme uitdaging staan. Met als doel grenzen te verleggen en daardoor mentaal krachtiger en weerbaarder te worden.
George Offers

George Offers

Binnen de beroepsgroep Politie ben ook ik gediagnostiseerd met PTSS. Mijn behandelaar adviseerde mij om door te blijven gaan met mijn passie voor het toerfietsen. Ik heb gemerkt dat dat voor mij louterend heeft gewerkt, waardoor ik nu weer in een redelijke balans ben. Ook door mijn jarenlange ervaring met het fietsen wil ik de mede deelnemers steunen en helpen om het uiteindelijke doel met ons allen te bereiken.
Fons de Visser

Fons de Visser

Ik verwacht van de tocht Noordkaap – Doorn vooral samen bergen verzetten samen als 1 hecht team, waar samenwerking voorop staat. Ik weet zeker dat dit voor elke deelnemer een unieke ervaring wordt.
Harrie Brattinga

Harrie Brattinga

Wat een  mooie uitdaging en wat een fantastische  groep waarmee ik deze mooie tocht mag fietsen. Bijna 3200 kilometer en 27.000 hoogtemeters mogen we in estafettevorm afleggen. Voor mij in ieder geval een enorme uitdaging en ik zal mijn grenzen moeten verleggen om de eindstreep te halen. Maar als ik naar de deelnemers kijk, dan heb ik er daar heel  veel  vertouwen in en ben ik er van overtuigd dat wij samen  de klus gaan klaren.
Vincent Volmer

Vincent Volmer

Ik heb niet door de sportieve prestatie van mijzelf, maar vooral door de hulp bieden aan anderen bij het bereiken van hun doel, veel voldoening gekregen. Dit is voor mij de inspiratiebron om dit project te steunen en te begeleiden.
Danny Floor

Danny Floor

Over mijn deelname hoefde ik niet lang na te denken: ik hou van fietsen, ben overtuigd van de therapeutische werking die het kan hebben en heb altijd al eens in Noorwegen willen toeren. Mijn missie is het leveren van positieve bijdrage aan de groepsdynamiek en het motiveren van de deelnemers zodat zij hun persoonlijke doelstellingen kunnen realiseren.
 Michel Blaauboer

Michel Blaauboer

Het liefste zit ik op de fiets en verleg ik mijn grenzen. En als ik dat kan combineren met het bieden van perspectief aan jongeren met een beperking door ze kansen te geven, zoals leren wielrennen of een spannende reis, dan kom je uit bij het project Noordkaap-Doorn!
Douwe Schoonderwaldt

Douwe Schoonderwaldt

Volgt..
Ralf Schipper

Ralf Schipper

Van dichtbij heb ik mogen meemaken wat het fietsen voor veel leden betekent. Ik voel mij vereerd dat ik, vanuit mijn sales en event management achtergrond, een steentje kan en mag bijdragen als adviseur van het bestuur.

Ride 2 Live Life wordt een bijzondere tocht die ook voor mij niet zonder slag of stoot zal zijn. Ook ik ga mijzelf tegenkomen en ook ik ga er samen met de anderen doorheen komen.

Geert van den Oetelaar

Geert van den Oetelaar

Ik neem deel aan dit avontuur als trotse broer van……. Vanaf het eerste uur ben ik deelgenoot van zijn ambitie en inzet en zie ik de resultaten daarvan. Wat 5 jaar geleden begon met een wild idee om wielrennen in te zetten als therapeutisch middel wordt nu breed gedragen en het heeft zich bewezen. Het geloven in jezelf, doelen stellen, de wielersport als gezamenlijke passie en het delen van ervaringen werkt! De in 2016 verreden tocht Doorn-Sarajevo, de groei van de vereniging daarna en de grote belangstelling voor de komende tocht Noordkaap-Doorn getuigen daarvan. Het is een eer om hieraan deel te mogen nemen.

Tom van Mierlo

Tom van Mierlo

Volgt..
Bram Muijtjens

Bram Muijtjens

Ik ga deze uitdaging aan om samen met alle fietsers een unieke herinnering te volbrengen. Samen zullen we genieten en afzien. Om op 27 juni in Doorn, elkaar vol trots te zeggen: We did it !!! Groet Bram Muijtjens
Roland Veldhuizen

Roland Veldhuizen

Volgt..
Jeffrey van Schijndel

Jeffrey van Schijndel

Volgt..
Ton van den Oetelaar

Ton van den Oetelaar

“Op de fiets kan ik janken” door deze uitspraak van mijn vader, ben ik na 6 jaar intensieve therapie op de fiets geklommen. Therapie om te leren omgaan met een Post Traumatische Stress Stoornis, opgelopen in 1993 tijdens de oorlog in het voormalige Joegoslavië. De toekomst die ik door “het ziek zijn” ben kwijtgeraakt, komt o.a. door dit project weer op mijn pad. Deelnemen aan Ride2LiveLife betekent voor mij dat ik weer deelneem aan de maatschappij op een manier waar ik gelukkig van word. Ik heb het gevoel dat ik er ook voor een ander kan zijn, dat geeft mij zingeving.
Mike Kistemaker

Mike Kistemaker

Volgt..
Wim Bos

Wim Bos

Ik ga met deze toertocht mee als geestelijk verzorger (krijgsmachtpredikant). Al meer dan 17 jaar deel ik het leven van militairen en veteranen, hun hoogte- en ook dieptepunten. Vanuit de overtuiging dat je ‘vaak niets kunt doen aan wat je overkomt maar wel aan de manier waarop je er mee omgaat.’ Ook al is dat absoluut niet eenvoudig en vaak een zoektocht. Helpen zoeken naar de ‘zin’ en ‘betekenis’ van de gebeurtenissen van het leven is dan ook vooral iets om samen te doen. Mijn insteek is dat mensen weer in vrede met – vooral – zichzelf en anderen van het leven genieten. Ik hoop dan ook dat onze toertocht daaraan bijdraagt en een voorbeeld van wordt!
Peter Burger

Peter Burger

Ik vind het mooi om als individuele sporter ook eens deel uit te maken van een team, elkaar te steunen en samen het doel bereiken. Met deze fietstocht zal het niet anders zijn. Wat deze tocht voor mij extra speciaal maakt is het feit dat er jongeren van Pluryn meefietsen. Ik heb zelf chronische PTSS en ik ben, nadat ik volledig was afgekeurd, bij de GGZ terechtgekomen waar ik als ervaringsdeskundige werk. Ik heb een sponsor gevonden, stichting De Buitenkans, die zich met name inzet voor de integratie van mensen met een psychische kwetsbaarheid in de “gewone” maatschappij.
Eric Bax

Eric Bax

Mijn naam is Eric Bax en heb volmondig ja gezegd toen ik gevraagd werd om mee te gaan als fietsend begeleider. Enerzijds is er niet mooiers dan met groep mensen op sportieve manier aan iets onbekends beginnen en samen afmaken. Dat we dit gaan doen met groot aantal verschillende mensen maakt het alleen maar mooier.
Anderzijds heel egoïstisch. Ik geloof namelijk dat ik nooit op zo’n mooie plek ben geweest. Iedereen veel plezier met voorbereiding voor deze tocht en tot snel.
Niels van Muijen

Niels van Muijen

Ik ben Niels van Muijen, 31 jaar en wonend in Huissen. Een aantal maanden geleden ben ik benaderd Een aantal maanden geleden ben ik benaderd Het is een fantastisch project waar genoeg mentale en sportieve uitdagingen in te vinden zijn en ik zie dit dan ook als een verrijking van mijzelf. Samen gaan wij er voor zorgen dat dit één groot succes wordt!
Etienne Leenders

Etienne Leenders

Ik ben Etienne Leenders 30 jaar en woon in Nijmegen. Ik ben een paar maanden geleden benaderd om mee deel te nemen aan het fiets project. Het lijkt mij een mooie uitdaging om samen met de jongeren van Pluryn  en de Wouded Warriors te straten en gezamenlijk te finishen na een lange tocht. Ik heb er veel zin in en ga ervan genieten!
Sam Kouwenberg

Sam Kouwenberg

Ik ben Sam Kouwenberg, 22 jaar en ik woon in Nijmegen. Een aantal maanden geleden en ik benaderd voor dit mooie project. Het fietsen zelf iets wat ik erg leuk vind. Dit samen met de jongeren van Pluryn en de Wounded Warriors maakt het nog mooier. Ik zie het project als een mooie uitdaging waar ik erg veel zin in heb.
Joey Blokland

Joey Blokland

Ik ga deze uitdagende tocht aan om mijn grenzen te verleggen en om deze fantastische tocht samen met de team leden en jongeren ons doel te halen en met zijn allen over de finish te komen.
Gerrit Jan Bakker

Gerrit Jan Bakker

Volgt..
Fientje Bax

Fientje Bax

‘Fietsen voor spierballen in je hoofd’
Verhalen delen met elkaar
Samen ‘stappen’ voorwaarts maken
Genieten van het samen doen
 Esther Vroegh

Esther Vroegh

Fietsen verbindt en is de beste therapie! Dat weten wij als organisatie van de Marianne Vos evenementen als geen ander.
Iwan Kersten

Iwan Kersten

Het is de bedoeling dat we dit samen doen en samen door dik en dun gaan. Voor mij is het belangrijk om weer zin in t leven te krijgen en te leren genieten. Sinds 2009, 24 jaar na mijn uitzending ging t radicaal mis in mijn leven en tot op heden gaat t iets beter dan in 2009 maar helemaal tevreden ben ik nog niet. Ik kamp nog erg met spier en gewrichtsklachten en vermoeidheid. Hopelijk gaat dit me weer een stapje verder brengen in t proces naar zingeving.

Jos Hermans

Jos Hermans

Ik doe mee aan Ride to Live Life, van de Kaap naar Doorn, omdat ik me uitgedaagd voel deze tocht met gelijk gestemde te volbrengen. Ik ging door dalen en beklom bergen van problemen om toch een begaande weg te vinden mijn leven in rustig vaarwater te krijgen. Een prachtige metafoor voor deze reis.
Wolf de Wilde

Wolf de Wilde

Mijn naam is Wolf, actief dienend militair/veteraan en sinds 2 jaar geplaatst bij het Veteraneninstituut in Doorn.

Bij het Veteraneninstituut heb ik Ton en Robert leren kennen. Zij hebben mij bekend gemaakt met het Wounded Warriors Cyclingteam.

Dat de fiets een helende werking heeft voor lichaam en geest was mij al bekend, dat fietsen een positief effect heeft op een veteraan met een geestelijk en/of lichamelijke verwonding verbaasd mij dan ook niet.

Ik vind het super mooi en heel spannend dat wij samen vanuit de Noordkaap naar Doorn fietsen.

Van de eenzaamheid naar de basis. De prachtige quote van Tom “de fiets als prothese voor de geest”, is hier op z’n plaats.

Ride2LiveLife is het moto…..ik zou zeggen Right2LiveLife, voor een ieder dit wil en kan!.

Voor dit enorme project is jouw en mijn bijdrage van groot belang. Help je mee?

John Gerwig

John Gerwig

Volgt..
Christ van den Bergh

Christ van den Bergh

Via de BNMO, waar ik lid van ben werd ik gevraagd of ik interesse had, in een tocht met een groot gezelschap vanaf de Noordkaap naar Doorn. Hier had ik geen bedenktijd voor nodig, dit jaar vier ik namelijk m`n 50 jarig jubileum betreffende het wielrennen dus mooier kan niet!
 Jakob Bos

Jakob Bos

Ik heb voel me vanuit mijn werk en vanuit mijn eigen verleden verbonden met de doelgroep. Ik hoop een kleine positieve bijdrage te kunnen leveren om deze jongeren te kunnen laten ervaren dat er ook veel moois in de wereld om hen heen is. Het is niet alleen maar ellende en gedoe.
Dorien Meilink

Dorien Meilink

Geweldig om mee te werken aan zo’n prachtig project waarbij deze twee groepen mensen elkaar verder helpen. Er wordt een fantastische prestatie neergezet, die het zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen vergroot.
Kea van den Oetelaar

Kea van den Oetelaar

Volgt..
Lydia van den Oetelaar

Lydia van den Oetelaar

Volgt..
Henk Selen

Henk Selen

Volgt..
 Peter-Paul Schaeffer

Peter-Paul Schaeffer

Zelf ben ik gediagnostiseerd met chronische PTSS en heb net een behandeling van 10 maanden achter de rug. Niet fit om te fietsen werd ik gevraagd om als begeleiding mee te gaan. Voor mezelf zal deze trip ook een enorme uitdaging worden maar ik ben er trots op met zo’n groep mensen mee te mogen en elkaar te steunen. Samen de mooie en moeilijke momenten delen, daar zit de kracht en ik heb er zin in!
Jos Weerts

Jos Weerts

Volgt..
Sander Selen (documentairemaker)

Sander Selen (documentairemaker)

Als filmmaker ben ik altijd op zoek naar bijzondere verhalen. Dit is er eentje van formaat. Wat een tocht en wat een bijzondere mensen. Ik kende het Wounded Warriors Cycling Team van hun vorige fietstocht naar Sarajevo, waar ik destijds een documentaire over heb gemaakt voor de Limburgse regionale omroep L1.
Ik was erg onder de indruk van hun prestaties en hoe de groep zich samenpakte en de deelnemers elkaar ondersteunden om samen de tocht tot een goed einde te brengen. Ik maak graag programma’s met een maatschappelijke meerwaarde, die iets toe kunnen voegen. Bewustwording creëren en mensen inspireren. Dat is mijn ding.

Erik Oosterhuis

Erik Oosterhuis

Meerdere van mijn collega’s worstelen met de gevolgen van hun PTSS. Uit ervaringen blijkt dat lichamelijke activiteit helpt bij de omgang met PTSS. Over de vraag of ik als vrijwilliger mee wilde met deze mooie groep hoefde ik niet lang nadenken. Ik verheug me op onze gezamenlijke mooie en grensverleggende reis. 

Heeft u vragen

Heeft u vragen? Wij staan altijd voor u klaar! Neem contact met ons op.

Ik blijf graag op de hoogte van uw nieuws waar ik maximaal 1 á 2x per maand een e-mail over ontvang. Hiervoor kan ik mij ten allen tijde weer uitschrijven

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag. Door op ‘OK’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies zoals omschreven in onze Privacy- en Cookie verklaring